Blackflash Cockerpoo
 
Picture
I natt var Elza slö, jag fick väcka henne flera gånger för att valparna skrek och hon märkte inget. Hon låg under min säng. I morse när jag vaknade ville hon inte ha mat, hon bara låg, och såg allmänt hängig ut. Så orolig jag är för allt som kan gå på tok, snurrade ju naturligtvis alla tankar igång. Vi testade med massor av olika mat, vatten skinka. Men nej, inget ville hon ha. När jag fram på EM skulle ta med henne ut, satte hon sej i hallen och tittade på mej, och när hon väl hängde på ut la hon sej ute :(. Det var droppen för matte. Jag gick in och ringde till veterinären, och dom kunde ju inte säga på telefonen vad som fattades lilla Elza, så för att jag skulle kunna sova relativt lugnt in natt så packade vi i hop valpar och hundar i bilen och åkte in till veterinären.

Picture
Elza har ju alltid gillar att vara hos veterinären dom gånger vi varit dit, så de var ju ingen konst. De som är så typiskt är ju att då piggnade hon ju på sej, och matte fick stå där med hundhuvud :(. Vad gjorde veterinären då? Jo, kollade hjärta, lungor, klämde på magen, tog en temp. Inget visade på något galet, men efter som hon fick två hinnor kvar efter valpning, och man inte vet om nått är kvar tog vi två bilder. Där fick vi svaret, GAS GAS och åter GAS!! Hon hade hela tjocktarmen full av gas, och man vet ju själv hur "fisigt" man mår om man är gasig i magen. Så vi fick med oss högenerigfoder och ett pulver hem. Pulvret heter Forti Flora och skall hjälpa till att stabilisera magens "flora" :D. Trotts mina försök med välling och bra mat fick Elza jobbigt med gaser, men det är ju sånt som kan hända iaf!

Picture
Efter att ha ätit en burk med super mat och en påse pruttpulver mådde hon bättre. Vi gick ut och hon bajsade två gånger, löst. Sedan busade matte och elza med en pinne och det fungerade ju som vanligt bra! Svansen gick som en propeller och livet leker. Väl inne igen var valparna hungriga och fick bestiga K2 för att äta :P Hehe

Så efter en händelserik dag mår vi alla bra igen, och hoppas att matte kan stärka sej så hon inte ser bara farorna, utan ser att det löser sej!

Picture
"Våran" Linnea har praktik hos vår veterinär, så hon var med och hjälpte till vid röntgen, och de var ju bra eftersom Elza känner henne så väl. Linnea är ju matte till Alice, vår valp från första kullen. Och till råga på allt fyllde hon ju år idag, och det hade jag ju glömt när vi träffade henne. Men vi säger GRATTIS BÄSTA LINNEA här i stället nu då! Detta fick hon av oss, en stunds gos med valparna!
Linnea var även med när Elza valpade, så bra såå!!

Nya valpbilder har jag lagt in på valpsidan, dom växer och mår prima, ökar i vikt nästan för bra Hehe, aktuell vikt finns även där! Nu ska Zelda och jag varva ner ochkolla på vårt favvo program på Animal Planet, Djurpolisen i Miami. Nog för att jag gråtit redan en del idag, så kommer det väl en och annan tår igen när man ser dessa djur som folk är så grymma mot!! :(

Zelda är gärna med på ett hörn :D

Linnea
3/29/2012 04:41:58 am

O tack o tack :) De var så mysiga så!

Reply
Carola
3/29/2012 04:55:13 am

Ja det var så ¨bra att du var med! Alla valpar hälsar!

Reply



Leave a Reply.