Blackflash Cockerpoo
 
Picture
Idag mitt på dan tog vi en sväng in till stora staden Hudiksvall, där har vi en sjö som heter Lillfjärden, rund där finns en promenadväg som är väl utnyttjad av både människor och djur. Vi tog en runda där i solen. Sjön är ett tillhåll för massor av fåglar och det är ju alltid bäldigt intressant, tycker hundarna iaf. Men döm om min förvåning, dom brydde sej inte såå mycket, utan kollade mest och ville fram och nosa lite. Vi har ju gått där tidigare, men inte så ofta, men som sagt de gick bra!

Med tanke på att det är fågelhundar så är dom ju rätt duktiga. Zelda satt och kollade och tänkte kanske, "hellre en fågel i munnen än tusen på gångvägen" Hehe. Men sitter man fasst i koppel så är det ju svårt att komma tillräkligt nära.

Promenaden fortsatte och resan gick vidare till vår veterenärstation för inköp av mat till vår dräktiga Elza. 8,5 kg starter foder inköptes, den påsen vaktade Elza noga när vi kom hem. När vi ändå var där så tog vi med hundarna in och vägde dom, det är ju bra att vara där utan att behöva göra jobbiga saker. Elza älskar att gå in dit, och det är ju bra. Zelda vägde sina modiga 8,9 kg och Elza 8,4, samma som när vi vägde hemma, ska väga hemma i morgon få se hur väl vågarna stämmer med varandra. Idag är vi på dag, 38 och det närmar dej med stormsteg. Både jag och Niclas tycker att vi känner nått som flyttar på dej på ena kanten när man lägger handen på magen! Den förra kullen kännde jag valparna väl omkring dag 50, så vi är snart där. Man känner dom tidigare, men man vet inte säkert så därför ser det sent ut. men om ungefär en vecka kan man nog börja känna dom mer. Det är lite kul att se på tiken då hon känner dom första gångerna, då vänder hon sej om hastigt och tittar på magen eller baken, Elza har gjort det varje gång, fast mer den första kullen. Nu är hon ju lite mer erfaren!

Maten fungerar bra, hon äter tre gånger om dan, och nu får hon bara valpfoder + lite av vår mat. (om det passar) Vi kör endast med Royal Canin Pediatric Starter. Kommer att öka på fodret lite varje dag, man märker att hon kräver mer mat, och att hon gillar den maten! Skönt!!!!

Nu blir det en promenad igen och sedan lite mys i soffan! Zelda skulle ha badats, för huga så smutsig hon blev i dag när vi var ute, det är ju det som är så trist med vita hundar och vårväder.

Bjuder på två bilder till!

Ha de gott!

Carola Nyström
2/27/2012 04:07:23 am

Glömde berätta att det kommer mjölk ur tuttisarna! Såå det borde ju vara nått på gång, ja hon kan ju skendräktig, men de tror jag inte! :P Tjing

Reply
Alice
2/27/2012 04:31:52 am

Jag tycker som er, hellre en fågel i munnen än 1000 på vägen, de är för många så jag kunde inte välja vilken jag skulle jaga! Så det blev att jag bara stod och stirrade...

Reply
Zelda
2/27/2012 05:14:03 am

Ja vist är de så syrran!!! :D

Reply
2/29/2012 05:22:13 am

Bra med lite fågelträning :-) Vi har massa fåglar vid Hundöarna det är nyttigt för dom att se men inte röra ;-)
Härliga bilder.
Tassar Wilma

Reply
Carola
2/29/2012 06:45:23 am

Ja röra hade dom gärna velat, de kan jag lova :D

ReplyLeave a Reply.