Blackflash Cockerpoo
 
Picture
Igår kom en hel påse med fröer, ja jag hade ju naturligtvis beställt dom. Så nu blädrar jag bland dom 17 påsarna och bara längtar till jag kan börja plantera de första små fröerna. Det finns inget som är så ljuvligt som när man ser de första små hjärtbladen titta fram ur jorden, och ibland fastnar liksom fröskalet på bladen och dom ser så där små och hjälplösa ut.
I år har jag planer på att plantera mer än jag ska ha (ja det behöver jag inte planera, det går av sej själv) Tanken är att sälja lite plantor sedan till dom som inte vill, orkar eller har tid att så sina egna fröer. Jag har vissa år struntat i att så egna frön, emn när sommaren kommer och jag ska börja sätta ut och göra i ordning krukor så ångrar jag mej. Det är ju ett jobb att sätta alla blommor och sköta dom, men det blir ju massor av blommor till ett bättre pris. Jobbet kan man ju aldrig räkna.

1. Blomstertobak
5. Borstnejlika  
9. Pionvallmo
13. tagetes
17. Malva  
2. Indiankrasse
6. Solros
10. Luktärt
14. Rosenskära

3. Sommarflox
7. Jättevallmo
11. Dahlia
15. Rödmalva
4.Ringblomma
8. Palettblad
12. Solros
16.Trumpetblomma
Dessa blommor är de första jag fått hem, det kommer ju att bli många fler. Har ju en stor lott att klä in i blommor, och snart en stor och fin altan med. Där kommer det att finnas plats för mycket blomster prakt. :D Jippi!!! ÅÅ jag längtar så jag blir tokig!

Hoppas att ni som läser blir smittad av detta, för tänk på fjärilen!! Studier visar att antalet fjärilar minskar, och det är jättesynd. Sätt några blommor i sommar för att hjälpa fjärilarna att överleva!!

Kram på er alla mina vänner!
1/26/2012 06:48:55 pm

Blommor är väldigt vackert men jag överlåter åt folk med "gröna fingrar" att sköta planteringen;-)
Däremot KANSKE jag fixar lite odlingslådor och sår lite sallad och dill, jag vart ju lite inspirerad av all din sallad som vi är storkonsumenter av :-)

Reply
Carola
1/26/2012 07:43:02 pm

Ja va kul, alla ska vi ta vara på det naturen bjuder oss på. Det finns inget härligare än att plocka sin egen mat, och sätta sej i solen en härlig sommar morgon och njuta!

ReplyLeave a Reply.