Blackflash Cockerpoo
 
Både Elza och Zelda har löpt för fullt här hemma nu ett tag. Zelda började en vecka före Elza och hon har löpt sedan 5 januari. Elza började den 12 januari, fast jag tror nog att hon började någon dag tidigare. svårt att avgöra.
lite statistik

Kull 1. Parning 13 januari 3 ggr under några dagar. Valparna födda 14 mars Dag 61.

Kull 2. Parning 12 januari 5 ggr under 4 dagar. Kännde valparna tydligt dag 52 Valparna föddes 16 mars Dag 64

Kull 3. Parning 21 januari 2 ggr med ett dygn i mellan. Beräknad löpdag ca 10-11 men jag tro att det är någon dag plus.

Valparna denna gång är då beräknade till den 21-22 mars. så det är bara att hålla alla tummar nu!

Vad går vi efter när vi väljer köpare!

Picture
Detta att hitta bra valpköpare är ju hur svårt som hellst. Man vill ju ha utdrag ur belastningsregister och avtal med heder och samvete. Mina små bebisar. Hitills har vi haft väldig tur! 
Den ultimata valpköparen för oss är! En aktiv familj med halvstora barn, eller inga barn. Små barn är ju jobbiga i sej själv och vi anser att man inte ska ta på sej mer jobb än man klarar. En valp tar väldigt mycket tid.
De bästa är om en vuxen är hemma på minst halvtid, men allra helst jobbar hemmifrån. Våra hundar är väldigt sällan ensamma!!
Ekonomin är ju viktig, även om vi själva inte är rika. Att kunna betala försäkring, mat och annat som hunden behöver. Och skulle olyckan vara framme så skall det inte hänga på pengarna om hunden ska överleva. Nu tycker inte vi att man ska rädda djur till varje pris. Men har man en bra försäkring så kan man iaf göra nått. Vi vill även att man redan från början är villig att uppfostra hunden till att bli en trevlig individ. Vi uppskattar om man går lite kurser, men inget vi kräver. HÄLSA står högt upp på vår lista. Att man gör de hälsoundersökningar som krävs innan avel, eller att man för att märka i tid om nått är fel, ögonlysa iaf några ggr under hundens livstid. Detta är även viktigt för att vi ska kunna utverdera vår avel. Så det tackar vi för om våra valpköpare hjälper oss med.
Vår största önskan med denna kull (om det blir något) är att valparna inte flyttar så långt i från oss, då vi gärna träffar våra avkommor även efter dom flyttar. Även om vi har sålt våra valpar så är dom en del av oss, och vi vill ha bra kontakt, så bra personkemi är viktig! Vi säljer inga valpar efter turlista, utan vi går bara efter hur det känns. En köpare som är villig att åka en bit för att träffa tokiga vi, vinner ju några + poäng :D Skämt och sido, jag kan ite avgöra per telefon om jag ska sälja en valp till någon, så ett besök innan slutgiltigt svar är ett krav som vi har.
Efter att valpen flyttat ställer vi gärna upp (om vi kan) med hundvakt eller hjälp av klippning och övriga saker. Så att bo nära är ju en fördel.

Ja då fortsätter vi att hålla tummarna!!

1/24/2012 05:37:06 am

Bra önskelista innan någon får köpa valp tycker jag :-)

Vi håller tassar och tummar

Tassar Wilma

Reply
Carola
1/24/2012 06:57:08 pm

Ja Wilma, att sälja valpar är ju som sagt inget man bara gör, utan att ha kollat alla man kan. Det har ni ju bra erfarenhet av.

Att ha god kontakt med valpköpare vinner ju alla på!

tass tass

Reply
Alice
1/24/2012 04:51:23 pm

Och dessutom tycker man om att få stryk av sin mamma då och då! :)

Reply
Elza
1/24/2012 06:59:03 pm

Ja du Alice, vi är såå glada att vi får låna dej ibland! Och att jag som mamma går lite hårt fram ibland är ju bara som de ska vara, utifall om du har gjort nått bus!!

Hoppas att vi ses snart, Voff

ReplyLeave a Reply.