Blackflash Cockerpoo
 
Efter önskemål från en Cockerpoouppfödare i föreningen om att få se vår valplösning, kommer det lite bilder här.
Vi har en helt vanlig plasthundbädd, som jag nu har skurat efter konstens alla regler. Den har jag bäddat med en filt och handduk, detta är ju bara de som Elza kommer att bädda runt med, hon ligger gärna där och sover med. Sedan när valparna är födda bäddar jag om den med en fäll, som gör att det inte blir så varmt åt elza när hon ligger där med valparna. Testade det på förra kullen och det fungerade bra. Valparna ligger på värmedynan som jag har sytt ett nytt skydd till. Bra för att jag lätt kan ta av och tvätta. Jag har även vanliga lakan som jag har delat, dom är lätta att byta och tvätta. Man bör tvätta allt i 90 grader så alla baselusker dör.
Picture
Klart att man ska testa lådan, denna gången tänkte jag att jags ka testa att låta Elza valpa nere med oss, där hon är van att vara. Vi är ju en liten familj med stora barn, så hon får det lugnt vart än hon är.

Själva valpningen brukar ske bara på golvet, där jag lägger ut lakanskydd, eller vanligt lakan. Går bra med handdukar med. Så som sagt vad som ligger i valplådan innan har mindre betydelse, anser jag iaf. För man får ändå bädda om när valparna kommit. Jag har även sytt ett skydd till öppningen på lådan, så inte valparna ramlar ur. Detta är lätt att ta bort sedan!!

I fjol byggde vi även en valphage, så den ställer vi in när valparna börjar röra på sej lite, så att man vet vart man har dom när man inte vill ha dom runt fötterna. :D Även om det är mysigt med :D

Denna är nog de bästa jag har gjort till min uppfödning, det är så lätt att öppna och stänga, och Elza kan hoppa in till barnen när hon vill. Jag har även lagt ett tygtak över lådan där, så dom får lite skydd och dom sover så gott där inne. Detta är kulle från ifjol när Zelda föddes. Här ligger hon med mamma och syskonen Dexter och Hunney! Bjuder på en magbild med! dag 56 och en riktigt tung tjej!! Hoppas att vi får ett gäng valpar, många som vill ha cockerpooer nu till sommaren! Tur att det är fler som väntar valpar i vårt avlånga land!
Picture
Elzas mage 16/3 2012
Ha det gott nu, vi hörs snart igen!
3/16/2012 08:06:08 am

Jag har exakt samma korg som dig när jag har valpar :-)
När valparna kommit brukar jag vända öppningen mot väggen så ingen valp kan trilla ut.
Syntetfällarna är toppen att ha när valparna är födda, när dom kissar rinner det rakt igenom så dom inte ligger blött, och dom torkar på nolltid när man tvättat dom.
Jag brukar tigga fula gamla frottehandukar i massor av alla vänner o bekanta...ofta får jag ihop ett gäng, så jag kan slänga dom efter förlossningen.
Oj vilken jättemage hon har, börjar bli dags att gissa nu.......
4 eller 5 gissar jag på...ska fundera lite till men Elza är absolut tjockare än Majja och hon fick 6 valpar..........

Reply
Carola
3/16/2012 09:08:05 pm

Ja den här korgen är bra, Zelda blev ganska vettig som är född i/vid den. :D Syntetfällar ja, dom är toppen, brukar dela på en som jag skickar med valarna, den dom hade sista tiden. Ja hon är rund, man undrar hur många som finns där inne!!

Reply
Elionor
3/16/2012 05:41:05 pm

Det ska bli kul att se dem!
Hoppas mamma och pappavill ha en, ÄLSKAR denna rasen!
Love Cockerpoo<3

Kram Elionor

Reply
Carola
3/16/2012 09:10:55 pm

Hej Elionor!

Ja snart kommer dom!! Vilken dag som helst!! Men jag tror att dom kommer på tisdag eller onsdag. Men kan även komma senare eller tidigare.

Roligt att du gillar denna MIX, det är ingen ras, men de kanske du visste! :D

kram till dej med!!

Tack för att du läser min blogg!!

Reply
Elionor
3/16/2012 11:57:15 pm

Hej Carola!
Ja, jag visst, men visste inte bara vad jag skulle skiva!
Men Den mixen är jätte fin!
Både Elza och Zelda är jätte fina Cockerpoo<3!

Kram Elionor

P.S Love Cockerpoo<3

9/29/2012 11:23:05 pm

will be restored shortly

ReplyLeave a Reply.