Blackflash Cockerpoo
 
Hundarna och jag är ute på lotten, medan husse går i skolan. Äntligen skiner solen och jag mår idag lite bättre än i går. jag är så beroende av vädret för att må bra, och så kommer det liksom efter nu när jag har lämnat ifrån mej valparna. Det är både skönt och lite jobbigt, dom har ju ändå varit en del av mitt liv nu i några månader, ja ifrån parningen har jag haft tankarna på valpning och sedan omsköttsel. Men jag vet att dom har det bra hos sina nya familjer.

Måste berätta om Zelda, hon är så himla snäll, lugn mysig och lättlärd. Hon kan redan, sitt, ligg, vinka, och rulla. Ja med lite skiftande ressultat, men hon visar iaf att hon är villig att lära sej, hon lyssnar och kollar in mej och man ser att hon tänker, vad ska jag göra nu, vad vill matte att jag ska visa. När vi är ute och går, tränar vi redan gå fint. Nu med mer erfarenhet och kampen med Eddie har jag kundskap som jag verkligen har nytta av. Jag tänker som så, varför tillåta sånt jag sedan får träna bort!! Kan bjuda på ett tips,
lära valp gå fint i koppel.
Börja promenaden med att visa att du har nått gott, eller att det ska bli roligt att gå ut. Få redan inne valpen att få intresse för just dej.
Valpen kommer säkert att bli ivrig och vill gå ut, sätt dej på huk och locka valpen på den sida du vill ha hunden när du går, och vid inkallning, förslagsvis vänster. När valpen kommer mot dej, led hunden med en handrörelse till sidan och beröm den när den gör som du önskar. (jag brukat låta hunden testa lite själv, ist för att bestämma, saker den "bjuder" på är för dom lättare att fatta att dom gjort rätt. (Ex om den går på bakbenen för att nå godiset du har i handen, beröm det och sätt ett komando på det. på de sättet är det hunden som visar dej vad den kan lära sej, )
åter till promenaden. när valpen sätter sej berömmer du och ger en liten godisbit, försök även att ha ögonkontakt, (det kan man träna ofta) beröm även det. Beröm är nyckeln till framgång.
Visa hunden att det är dags att gå, om hunden då drar iväg gör om allt igen, och ta små steg i taget. Stanna alltid och vänta att valpen kommer till dej när den dragit i väg, beröm när den gör som du ville.

Nu när jag skriver detta sitter Ozzy och gnäller för hans Dotter Alice är ute på lotten och hon löper ju! Men tok om dom skulle fastna ihop, så jag ber om ursäkt om det blev lite tokigt skrivet!

Nu ska jag gå ut och hitta på nått att göra!

Puss och kram på er alla mina älskade hundar och tvåbeningar!!
Linnea
5/17/2011 09:33:06 pm

Hehe är det morfar som blivit hundvakt idag? :)

Reply
Carola Nyström
5/17/2011 11:53:08 pm

Japp, dom är här ute och Alice strosar på så duktigt. Bara hennes pappa som är super fånig!!

Reply
Linnea
5/18/2011 02:18:20 am

haha ja det är inte lätt att vara kille!

ReplyLeave a Reply.