Blackflash Cockerpoo
 
Ja Elzas mage blir större för varje dag, och hon stönar mer för varje dag. Man minns ju själv hur det var när man hade gått mer än halva tiden. När magen började bli stor och var ivägen, inte lätt att torka sej eller att sätta på skor. Ja typ så känner nog Elza med när hon ska tvätta sej i baken, eller kolla någon tass eller så. Ibland när hon ska hoppa upp på soffan missbedömmer hon nog bakdelens tyngd, lilla kråkan, hon måste ta om hoppet!

lite om hur hon har ökat i mått!
Datum
7/2
18/2
21/2
Vikt
8,0 kg
?
8,4 kg
Magmått
41cm
42 cm
44 cm
Bröstmått
48 cm
49 cm
50 cm
Men när vi är ute och leker, går eller skuttar på lotten märker man ingen skillnad. Men så fort man liksom ska ta på henne eller så då låter hon :D Det är så spännande nu, det måste ju bara komma ett gäng små nu. På nått vis så känns det som om det är ett gäng, tror inte att det blir mindre än 4, men sånt vet man ju inte.

Vad äter hon då!
Picture
Ja hon äter sitt vanliga foder, Doggy professional, Bravo färskfoder. Och så kör vi på Pediatric Starter Small Dog, och det verkar hon må bra på. Sedan får hon ju som vanligt lite av vår mat, men då minskar vi ner på Doggy fodret, hon får mer och mer av Starter fodret.

Vi börjar ganska tidigt med valpfodret för att hon blir så fånig med maten, så detta äter hon än så länge med god aptit! Vi får väl hoppas att hon kommer att gilla detta så länge som möjligt, men vill ju att hon ska få i sej så bra mat som möjligt!

Hundmat är en djungel, alla hundar är olika och gillar olika, så man får testa sej fram.

Dom här har vi testat med, HILL´s har vi kört med de två tidigare kullarna, både till Elza och valparna. Det har gått hem!! Mossen från Royal var nästan bättre för den var liksom blötare, och säkert bra till valparna sedan. Dom kommer ju att få färs och lite annat med som vanligt, men vi brukar testa lite av varje.
Nu är det även dags att ta fram valplådan! Ska ställa ut den i snön nu några dagar efter att jag skurat den, och tvätta alla handdukar och bäddsaker på 90 grader. Allt för att inte ha några basselusker i valplådan från början. Jag själv har ju basselusk skräck så det gäller även våra hundar, åtminstone när det gäller sånt här. Nästa gång jag ska berätta om Elza kommer jag att skriva om valpnings förberedelsen, missa inte det!

Ha det gott alla mina bloggläsare!
Karin
2/21/2012 06:28:22 pm

Det är så spännande att följa Elza! Även om jag själv inte har erfarenhet av tikar så är det ju Dexters halvsyskon som är på väg! Ska bli spännande att se denna blandningen, de blir väl 75% pudel och 25 amris, tvärtom mot Dexter. Hoppas allt går bra i fortsättningen!

Reply
Carola
2/21/2012 06:51:03 pm

Ja Dexter ska bli storebror! Håller med om att det är spännande med mixen :D

Reply
Åsa
2/22/2012 06:44:23 pm

Spännande! Ja, det får gärna bli en hel hög :)

Reply
Carola
2/22/2012 08:10:20 pm

Ja Åsa, vi håller alla tummar nu för att det ska bli många underbara små varelser!!

Reply
2/23/2012 04:13:17 am

Jag följer med spännig . Jätte roligt att få ta del av dräktigheten.
Eftersom jag hade önskat att få uppleva det själv men vi lyckades ju inge bra i parningen så tro inte det blir något...
har du många valp köpare på kö ?
Önskar all lycka till....

Reply
Carola
2/23/2012 06:16:54 am

Tråkigt att höra Tina att det inte gick bra för er. Jag har ett gäng som är intresserade av valpar, men jag säljer ju inte på turårdning på de viset. Jag lär nog inte behöva vara orolig att jag får dom kvar!

Tack för lycka tillet :D och välkommen åter!!

Reply
2/23/2012 07:43:51 am

Oj vad hon går upp i vikt...kanske är åttlingar ;-)
Håller tassar o tummar nu att allt går som smort........
Majja hälsar till Elza att nu när hennes senaste valpar är 4 månader så är hon smal o smärt igen, inga bristningar o hon kommer i sitt fintäcke :-))
Tassar Wilma

Reply
Carola
2/23/2012 07:53:40 am

Hehe, ja Elza gruffade nått om träffen i Varberg, hon var lite orolig att hon inte skulle hinna komma i form till dess :P Men jag lovade henne att vi skulle ta tag i träningen så fort hon släppt taget om valparna!

Ja hon ökar på bra, så det borde ju vara nått annat än valpfoder i magen! :D

ReplyLeave a Reply.