Blackflash Cockerpoo
 

Sommar och sol, bad i sjö och pöl. Ja så ser det väl ut för de flesta hundar just nu. Varma bilar som man hellst inte vill vistas i. Elza leker och ha skoj på vår kolonilott. Tar ett dopp då och då i sjön som ligger precis nedanför. Just nu löper hon och är mer än lovligt bråkig, smiter över grinden och vill bara leka med barnen på gården. Men snart är det över för den här gången.

Vi har även trimmat ner henne helt och hållet nu, det är ju så varmt med all denna päls. Men hon blev lite frusen, tur att matte tillverkar hundkläder, så det var ju inga problem.

Nu ska vi ta en tur efter maten! Ha en fortsatt skön sommar!!

 

Ska tiden gå så fort som den gör nu, kommer det snart vara höst! Jakan man tänka att vi är redan inne i juni, och Elza är 2,5 år. Hon är världens mysigaste tjej. Vi busar och springer runt ute på vår kolonilott hela dagarna (när vi vl kommer dit, enligt mej är det för sällan när det inte blir exakt varje dag.) Elza har kommit på tjusningen med att bada, hon simmar ut och hämtar allt man kastar ut, även en och annan sten. Fast det kan bli lite svårt, när hon inte ser vart den tog vägen står hon på stranden och piper.

Att springa till grannen Nettan är en annan rolig sak. Hon är som en hök, hör hon minsta lilla ljud från andra sidan området måste hoin genast kolla om det är Nettan. Nettan hade en gång en rolig boll i sin stuga. Den lekte Elza med och hade så himla roligt, men säg den lycka som varar i evighet! En dag kom en stor bråkig vovve vid namn Nero och vips så var det inget kvar av den bollen. Så jag köpte en ny boll till Elza, den hade vi planer på att gömma när Nero kom nästa gång. Men det glömdes bort och vips så var den bollen ett minne endast! Nu tänker jag göra ett nytt försök, men den här gången kommer jag att gömma bollen när vi inte har koll på vem som leker med den! Tji fick du Nero, åt dej ska vi göra en boll i betong! ;) Vovv säger Elza och hej säger jag! Hoppas att det inte tar lika läng tid innan nästa inlägg i bloggen!

 

Ååå nu börjar livet, så skulle jag tro att Elza tänker i sin lilla hund hjärna. Nu har vi börjat att vara ute på vår lott, Elza älskar att springa runt där hela tiden och trött blir hon. Även om inte alla gillar Elzas stil, en gubbe skällde på oss för att Elza med sin glada kropp ville säga hej till honom. Nog dör att jag kan förstå att inte alla människor uppskattar hundar, men hon skuttade lite runt hans fötter. Jag ropade hela tiden och visade att jag inte accepterade att Elza gjorde så! Då sa gubben, -har du ingen ordning på hundjäveln, ta reda på hun djäveln, och så vidare gick han på. Jag ställde mej bara och glodde på honom och tänkte om jag skulle säga nått, men ajg blev så rasande så jag valde att vara tyst, känns inte bra att bli ovänner första veckan på en lång sommar. Men säger han nått igen så brinner jag! Jag tycker nog (somman alltid gör) att vi har bättre koll på Elza än många andra, han vet ju iofs inte att hon är inne i en trottsålder. Hon lyssnar inte, och gör lite som hon vill. Men är hon som hon brukar lyssnar hon och märker på matte om hon gjort fel. Jaja, problemet får han bära om han orkar, för det tänker inte jag göra, jag ska njuta av min lott och struntar fulkomligt i om han är grinig!

Nu ska jag åka ut på min lott en stund innan Elza och jag ska jobba! Ha en skön dag i solen!

 

Tänk vad skönt det är när det snart är sommar. Man riktigt spritter i kroppen, och Elza är virrigare än någonsin. Att jobba i butiken är inte så lätt när man igentligen vill busa och leka. Nu ska vi packa fika och åka ut till kolonilotten och mysa en stund i solen innan vi ska jobba!

Glöm inte att kolla in mina andra sidor!

www.trindeli.weebly.com

www.lillehem.webbly.com

Sedan kan ni ju lolla in nyheter på

www.helenshundcenter.dinstudio.com

Ha det så bra!!

 

Idag har det blåst men det var ändå skönt ute. Vi hängde med på hundpromenaden och Elza gick som vanligt bra, med lite fria utfall SKRATT. Efter promenaden åkte vi och släppte Elza och Zantos en stund så dom fick busa lite. Nu sover både husse och Elza gott i sängen. Jag har även sytt lite idag, 4 st halsband blev det. kanske tar med dom på jobbet i morgon.

På förmiddagen var vi ut på lotten en sväng och kollade hur vintern hade farit fram med allt. Det såg väldigt fint ut där, precis som vi lämnade det i höstas. Nu är det bara att sätta fart med vår röjjet. Elza sprang lika lyckligt där som alltid! Måste ta med kamerna nsta gång. Nu ska jag kolla om jag kan väcka hunden för en kvälls promenad!

Ha det så himla vårskönt alla vänner.

Jo lza och jag har börjat att cykla till och från jobbet, och det är uppskattat kan jag lova!

 

Allt är bara bra! Elza och jag jobbar på för fullt och det går alla tiders. Vi trivs jättebra på Helens Hundcenter.

Vi går även på kurs en gång i veckan. Apell lydnad. Så vi har klarat av Linförighet, frittfölj,framförgående och nu sisst provade vi på platsläggande och plattsliggning. Det fungerade ganska så bra, skulle säga att det är nog det av dessa saker hon larar bäst. Sedan är det frittfölj. Linförigheten börjar sitta bra den med. Alltså gå bra i koppel. Framförgående på komando är väl inget hon har swnappat upp så bra, har iofs inte tränat det allt för hårt, för att få före husse och matte kan hon redan utan att vi säger till hahaha. Blir väl att vi tränar mer nu när man vill vara ute mer i solen.

Ja solen ja, det är ju så härligt ute nu när solen värmer som den gör. Idag jhar vi tvättat och städat ut vinterna all smuts och damm ur bilen, Elzas bädd där bak fick åka tvättmasin. Elza badades i går och fönades. En liten klippning blev det med, men det kan man inte se nu!!

Ska försöka att skriva oftare, men jag lovar inget!!

Ha det så bra alla som är in och läser!!

 

Det är fullt upp nu förtiden. Elza och jobbar på Helens Hundcenter, knappt att vi hinner göra nått annat!! Men vi trivs! Ska försöka skriva mer i helgen!

Kram på er!!!!

 

Har ju glömt bort att skriva bloggen ju! Mycket har har hänt sedan sist, fast ändå har det varit en skön vecka. Förra veckan började jag att arbetsträna på Helens Hundcenter i iggesund. Känns märkligt, att vips så skulle jag jobba. Men det är jättetrevligt. Helen och jag kommer jättebra överens. På måndagkväll var vi på infornmation om Apell kursen som börjar i kväll. Vi kommer att gå åtta ggr. Ska bli spännande att se hur det går för Elza, hon kan ju en del. I kväll ska vi köra linförighet, kan ju bli kul, Elza kan gå bra i koppel, men vill gärna vara lite före matte och hussa. Men det är det slut med nu!!

I går söndag var det hundpromenad igen, huga som det blåste och snöade. Det känndes som småspik! Skönt när man kom hem och in i värmen. Nästa söndag blir det korvgrillning på promenaden, det ska bli trevligt!

Nu ska jg göra mej klar för att åka och "jobba"

Tjo!! 

I går var det åter igen dags att promenera med alla hundarna. Det är så himla trevligt! Elza blir så trött när vi kommer hem så hon sover nästan hela kvällen. Det är ju en massa intryck när man träffar så många hundar. Nu ikväll ska vi på information på en kurs som vi tänkte gå. Apell lydnad! Ska bli spännande och se hur Elza klarar av det! Mer om detta snart!

Nu sak jag åka till staden och fixa lite saker till min halsbandssömnad! Kolla gärna in på min webbshop!

www.trindeli.weebly.com

 

Idag har vi lekt med Zantos. Hundarna busade lite men lekte mer för sej själv, men kom bra överens, Jättekul!! Zantos visade lite saker han kan, han är duktig på freestyle, blir sugen att öva in lite saker på Elza med. Mm ska fundera på det, men först blir det Apell kursen nu om två veckor.

Det har fortsatt att snöa, man kan inte fatta hur mycket snö det tänker komma iår. Man blev blöt ända in på märgen, men det struntade hundarna i, dom hade ju roligt iaf.

Nu ska jag fixa käk!