Blackflash Cockerpoo
 
Idag har vi varit i stora staden Hudiksvall, Zelda och Elza fich hänga på. Vi tog en liten övningsrunda med lilla Zelda, Elza var med och stöttade.
Picture
Vi tog en liten paus mitt på gågatan, det var mycket att titta på där. och många som tittade på oss med :P En så söt Cockerpoo ute på stan, det måste man ju bara kolla. En och annan hund såg vi med på håll, en satt och skällde och det tyckte Zelda var lite jobbigt, men båda matte och husse var ju med så det gick bra. Ja Elza var ju med hon å. Men hon var helt oförstående att det kunde vara lite otäkt.

Nu sitter vi i husvagnen, ja jag sitter och hundarna + husse sover. det blåser rätt hårt här nu, undrar om det är någon ide att dra igång något man blåser väl bort i stormen.

Picture
tittar man i den här vinkeln och med Zelda framför Elza kan man tro att dom är lika stora :D, men det är dom ju inte, inte än iaf. Det står nog inte på, för Zelda växer så det knakar nu.

Oj så trött jag blev, ska nog vila lite jag med, det ser så skönt ut att ligga en stund.
Ha det gott nu mina favvisar!

 
Hundarna och jag är ute på lotten, medan husse går i skolan. Äntligen skiner solen och jag mår idag lite bättre än i går. jag är så beroende av vädret för att må bra, och så kommer det liksom efter nu när jag har lämnat ifrån mej valparna. Det är både skönt och lite jobbigt, dom har ju ändå varit en del av mitt liv nu i några månader, ja ifrån parningen har jag haft tankarna på valpning och sedan omsköttsel. Men jag vet att dom har det bra hos sina nya familjer.

Måste berätta om Zelda, hon är så himla snäll, lugn mysig och lättlärd. Hon kan redan, sitt, ligg, vinka, och rulla. Ja med lite skiftande ressultat, men hon visar iaf att hon är villig att lära sej, hon lyssnar och kollar in mej och man ser att hon tänker, vad ska jag göra nu, vad vill matte att jag ska visa. När vi är ute och går, tränar vi redan gå fint. Nu med mer erfarenhet och kampen med Eddie har jag kundskap som jag verkligen har nytta av. Jag tänker som så, varför tillåta sånt jag sedan får träna bort!! Kan bjuda på ett tips,
lära valp gå fint i koppel.
Börja promenaden med att visa att du har nått gott, eller att det ska bli roligt att gå ut. Få redan inne valpen att få intresse för just dej.
Valpen kommer säkert att bli ivrig och vill gå ut, sätt dej på huk och locka valpen på den sida du vill ha hunden när du går, och vid inkallning, förslagsvis vänster. När valpen kommer mot dej, led hunden med en handrörelse till sidan och beröm den när den gör som du önskar. (jag brukat låta hunden testa lite själv, ist för att bestämma, saker den "bjuder" på är för dom lättare att fatta att dom gjort rätt. (Ex om den går på bakbenen för att nå godiset du har i handen, beröm det och sätt ett komando på det. på de sättet är det hunden som visar dej vad den kan lära sej, )
åter till promenaden. när valpen sätter sej berömmer du och ger en liten godisbit, försök även att ha ögonkontakt, (det kan man träna ofta) beröm även det. Beröm är nyckeln till framgång.
Visa hunden att det är dags att gå, om hunden då drar iväg gör om allt igen, och ta små steg i taget. Stanna alltid och vänta att valpen kommer till dej när den dragit i väg, beröm när den gör som du ville.

Nu när jag skriver detta sitter Ozzy och gnäller för hans Dotter Alice är ute på lotten och hon löper ju! Men tok om dom skulle fastna ihop, så jag ber om ursäkt om det blev lite tokigt skrivet!

Nu ska jag gå ut och hitta på nått att göra!

Puss och kram på er alla mina älskade hundar och tvåbeningar!!
 
Nu har vi bara zelda kvar i våra ägor. Tänk vad fort tiden gick, tycker att det var nyss som föddes. 
Picture
Puss och pip på dej min lilla kråka!!
 
Picture
I dag flyttar Dexter ifrån vår flock, ut på nya äventyr! Åå vi kommer att sakna honom. Hoppas att vi kommer att få träffa honom snart, för det är en bit av mitt hjärta jag lämnar ifrån mej. Ta väl hand om honom nu, fast det vet jag att ni gör!

Sniff och snos och puss!

 
Att vi inte får magfel av alla skrattsalvor som dessa valpar ger oss, ja det är ett under. Jag skulle kunna säga att vi har nog prickat in valpköpare väldigt bra med. Hunney hon är sin blivande matte´s kopia. Det lilla jag har lärt känna dej Victoria så har du en go humor och Hunney bjuder på massor av humor, hahaa, som i går!
Picture
Varför gå över ån efter vatten? Hahaa, man tar ju den närmaste vägen. Kommer man från rummet, så är det ju lättast att bara kliva i liksom. Dexter gjorde som sin far (tyvärr hann jag inte med att ta någon bild) Men Ozzy kliver i vattnet ute på lotten för att dricka, då behöver man ju inte sträcka på sej. Dexter kom i går och var blöt precis som sin far, alla fyra tassarna och ansiktet, :D ja tydligen hade han badat lite. Kan säga att dessa valpar är inte rädd för något, utom när mamma och pappa skäller, men det är ju naturligt. Varningssignalen ljudet, så då måste man gömma sej!

Picture
Vi skulle testa och sätta upp vårt förtält, vilka hade roligt då? Joo tre små grisar, nej jag menade tre små valpar. Dom klättrade runt på duken och krafsade både här och där. Dexter åkte kana ner från duken när jag lyfte, han vägrade att gå där i från. JA det gick bra de med. Så vist vi har hjälp med det mesta. Grannen på lotten kom ut i går kväll, han skulle rensa lite ogräs, vilka var där för att kolla om han gjorde rätt? jo fem små hundar. när han kastade iväg nått så måsta dom genast kolla vad det var, så himla nyfikna. Kan lova att ni som nu snart kommer att bli lyckliga ägare av dessa valpar kommer att få många härliga skratt!

Nu ska vi packa in hela vår cirkus och åka ut på lotten i gen, solen skiner och man måste få i sej piggelin vitaminer. Ska försöka få lite nya bilder på truppen, men dom är sällan stilla så länge så man hinner, ja när dom sover då, det gör dom fortfarande väldigt skönt i husvagnen. Fast även då händer det att man får skratta. Zelda sov med tungan utanför munnen. det såg för hejigt ut. Som sagt lotten väntar, och en ny dag full av upptåg!

Jo maken låter hälsa att ni kommer att få elitlydiga hundar, och dom kan allt inom det mesta!

Tjing på er alla Black Flash Diggare!!  

 
Idag har jag varit flitig med kameran. Titta och njut! Några bilder iaf! Dagen började med att vi gick ut och testade att springa i tunneln, men först lite bus. Mamma Elza visar hur man gör. Sedan for vi ut på lotten, där träffade vi stora syster Alice, pappa Ozzy var lite intresserad av henne idag för hon ska till att löpa, men Alice är en tjej med lurv på nosen så hon bet i från! Alice lillmatte Emma, tränade valparna att umgås med små barn och med dessa bilder behöver jag inte berätta hur det gick! Den enda bild jag ska säga nått om är den när hon sträcker armarna i luften och säger - Jag vill inte ha den hunden, han är sur! Hahaa. Hon menade att Dexter hoppade för mycket och att hon villa ha en lugn hund som satt och gosade, och det fick hon som ni ser! Mer blogg i morgon hoppas jag, för nu ska jag ta mina trötta fötter och lägga mej på soffan och sova. Sköt om er!!

Ps, kvällsmaten inmundigades ute på lotten innan vi for hem, men dom ska få en nattmacka snart! :D
 
Skrev ett lång och så fint blogginlägg och så hängde sej datorn så allt försvann :(  Nu orkar jag inte skriva det igen! Ni får vänta till andan faller på igen!!!

Ha det så bra mina vänner!


Ge mej gärna tips om vad ni vill veta, eller vad jag ska skriva om!!
 
Ja valparna har nu hunnit bli 7 veckor och är i full färd med att packa väskorna. Även om man med sorg känner att dom ska lämna vår flock, så känns det skönt, för det är inte så roligt att bli väckt på nätterna av en kör av uttråkade små valpar, eller torka bajs och kiss när man är så trött så ögonen går i kors. MEN man älskar de små liven så gränslöst mycket så det är glömt snart.

Zelda har lärt sej att sitta på "kommando" även vinka. Jag använder lite godbitar och visar henne, och ja hon sätter sej, snabbare för varje dag. Men jag har inte lagt något kommando på det än, ska smyga in det när vi blir ensam och kan träna ifred. Ja Dexter kan han med, han sitter så fin och väntar på godis. men jag vill inte göra så mycket med honom, ifall hans ägare tränar på nått annat sätt än jag gör, det blir bara förvirring för hunden då. Huliganen Hunney kan hon med, men hon föredrar att bita sina syskon medan dom jobbar hårt för att få godis. Så där har du att göra Victoria ;)

Apropå Victoria, hon efterlyste ju bild på den "fula" hunden med underbett! Jag la ut några i albumet i går, kanske du missade dom :D Men här kommer en, håll i dej för hon ser hel skumm ut ;)

 
Picture
Men det ser väl alla att hon är hur söt som det bara går att vara!! Så du Victoria du behöver inte vara orolig ;) du kan gå ut med henne Hihi. (för er som undrar så skojar Victoria och jag med varandra, så ingen tar illa upp här nu) Fler bilder ligger i
valp albumet
Picture
Den här killen kommer få ett litet underbett han med, men håll med om att han är otroligt vacker!! Han blir mer och mer likt sin bror Eddie. Lite jobbigt att se, då jag fortfarande saknar honom enormt! Denna grabb blir en stor och stadig kille! Tror att han får ärva Kojk uttrycket lite så där i bland när man måste tvångs pussa på honom lite :D Idag hittade jag ett litet sår på hans rygg, förmodligen har lekarna varit vilda. Dom har ju väldigt vassa tänder, så en rispa blir så lätt, men jag håller koll. När jag klippte honom där vid såret och tvättade var han så duktig, eller Duckig om man så vill :D Matte det är ingen fara med honom, såret är en mm långt och syns knappt. Men jag har både hök ögon och hök fingrar.

Men just de ja, nått att skratta åt måste vi ju bjuda på! Och i detta fall är det lilla huliganen Hunney, helt o tippat ;) Men vad gör man inte när maten ligger där man inte når den!

Picture
Jo men det fungerade ju, hon fick ju i sej maten iaf  GO höna!

Nu ska jag väcka maken, (som sover middag) jag vill ut på lotten!!!!!!!

 
Hahaa.. vi har hittat av och på  nyckeln på våra valpar hahaaa, idag när vi åkte ut på lotten, gnällde dom hela vägen ut. När jag sedan vred av bilen slutade dom exakt samtidigt. Samma sak hände när vi for hem. Ja så nu får vi göra två kopior på nycklarna till er köpare :D

I kväll på sista april har vi varit ute på lotten och grillat, synd bara att det blev så kallt. 2 + bara. Så vid 22 for vi hem, när det börjar bli som mysigast i husvagnen med ljus och allt. Varmt hade vi med 24 + inne. Men vi for ändå hem. Passade på när valparna vaknade och ville ut och k,issa. Så nu står alla 5 och äter kvällsmaten, sedan blir det nog sova för deras del igen. Själv ska jag inte vara uppe så länga till, trött som en tok.

I morgon kommer Cockerpoostyrelsen hit, vi ska prata om träffen i maj. Så ni som inte har anmält er och bokat in något boende. gör det NU!! Ni kommer inte att ångra er, träffarna våra brukar vara supermysiga!!

Natti natti mina vänner!

KRAM

Picture
 
I natt har busarna sovit, TROR jag iaf, för jag har inte hört dom. Det var visserligen en hel del bajs på golvet, men det hade dom nog fixat till på morgonkvisten. Vi klev upp vid sju, och då städade jag undan och gav de små liven mat. Sedan somnade vi om!

Vi har varit ute på lotten på em och de små har både busat och upptäckt en massa nya saker. Klättrar och far fram där dom inte behöver vara. Dexter följer gärna efter pappa Ozzy, kanske det är så att hanar följs åt, för Eddie gjorde lika dant.

I morse lärde jag Zelda sitt, ja hon var så duktig så det lär inte dröja innan hon fixar det galant. Jag frestade med smörgåsrån, lätt tuggat och tydligen gott. Så hon stod på baktassarna mot soffan, och när hon tröttnade och satte sej fick hon en liten bit. Tillslut fattade hon fortare och fortare. Så det går fort att lära en valp om man vill.

Måste säga att det är roligt att läsa era inlägg, för det gör de roligare att gå in och skriva. Hoppas att NI mina valpköpare fixar egna hemsidor, där jag kan följa er!

Nu ska jag kolla på tv och mysa med min och era småttingar.

Och till er övriga säger jag mys med de hundar ni har, har ni ingen! Skaffa en Cockerpoo :D 
Picture
Här sitter Lotta med Hunney och Moa med Zelda.
Hunney såg till att Lotta fick bajs på sin tröja hehe